Nederlandse inspecteurs gaan in InselAir interveniëren

Nederlandse inspecteurs gaan in InselAir interveniëren
 • Croes: 'Whatsapp' grootst vijand van Setar

  Croes: 'Whatsapp' grootst vijand van Setar

  ORANJESTAD - Whatsapp is Setar's vijand nummer 1. Dat stelde Roland Croes, directeur van het nationale telecommunicatiebedrijf vorige week. Tijdens de jaarlijkse contactbijeenkomst presenteerde Croes het jaarverslag van het bedrijf en gaf hij aan dat onder andere whatsapp niet alleen een frustratie is voor de Setar, maar voor telecommunicatiebedrijven wereldwijd. Croes gaf toe dat al sinds 2014 Whatsapp een negatief effect heeft op het gesproken telefoonverkeer.

 • Rapport (ILT) laat niets van Curaçaose luchtvaartautoriteit over

  Rapport (ILT) laat niets van Curaçaose luchtvaartautoriteit over

  DEN HAAG/WILLEMSTAD - Zowel Inselair Aruba en Inselair International voldoen niet aan essentiële onderdelen van de luchtvaartwetgeving. Het probleem ligt vooral bij de luchtvaartautoriteiten in zowel Curaçao en Aruba, die dit hadden moeten voorkomen, maar die daar niet toe in staat bleken te zijn. "Bij beide bedrijven is sprake van een te hoog veiligheidsrisico omdat niet aan de in de wetgeving vastgelegde norm wordt voldaan," concludeert het rapport dat is opgesteld door de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over de situatie bij de beide luchtvaartbedrijven en waar NoticiaCla.com de hand op heeft weten te leggen."De toezichtautoriteiten in zowel Curaçao en Aruba hebben dit niet kunnen voorkomen," vervolgt het rapport, dat geen spaan heel laat van de luchtvaartautoriteit van Curaçao (CCAA) en dat wat milder is over die van Aruba (DCA). 

 • Dijksma: Zorgelijke situatie luchtvaart Aruba en Curaçao

  Dijksma: Zorgelijke situatie luchtvaart Aruba en Curaçao

  DEN HAAG - De Nederlandse regering is naar aanleiding van signalen van de KLM over de situatie van InselAir te Aruba en Curaçao in actie gekomen. Dat blijkt uit een brief die de Nederlandse Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma, vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. In de 5-pagina tellende brief beantwoordt de Staatssecretaris de Kamervragen die twee leden van de politieke partij D66 hebben gesteld over de situatie bij de luchtvaartmaatschappij InselAir. De brief beschrijft een zorgelijke situatie bij de burgerluchtvaart op Aruba en Curaçao.

 • Gomez: DIMP bewust van 'uitdagingen' bij betalen wegenbelasting online

  Gomez: DIMP bewust van 'uitdagingen' bij betalen wegenbelasting online

  ORANJESTAD - De betaling van onder meer de wegenbelasting 'online' heeft de kampen met grote vertragingen. In plaats van 5 werkdagen duurt het 10 werkdagen voordat een online-betaling door de DIMP is verwerkt. De online-betalers zijn daar niet blij mee. De directeur van de Directie Belastingen (DIMP), Luenne Gomez-Pieters heeft aan NoticiaCla.com toegegeven dat dergelijke betalingen inderdaad eenvoudiger, sneller en geautomatiseerd moeten kunnen. "Wij zijn ons bewust van de 'uitdagingen' en ook de banken zijn er van op de hoogte," verklaarde Gomez.   

 • Spoedig besluit of DIMP zelf boetes gaat opleggen

  Spoedig besluit of DIMP zelf boetes gaat opleggen

  ORANJESTAD - De komende weken wordt besloten of de politie de controle op het betalen van wegenbelasting gaat uitvoeren of dat dit volledig in handen blijft van de DIMP (Directie Belastingen). Dit heeft de directeur van de DIMP, Luenne Gomez-Pieters aan NoticiaCla.com verklaard. De Directie wil uiteindelijk zelf controleren of de wegenbelasting is betaald en zo nodig boetes kunnen opleggen, zoals dat ook bij andere belastingen het geval is. De wet maakte dit eerder echter nog niet mogelijk. De eerste termijn voor het betalen van wegenbelasting is vorige week verstreken. De officiële cijfers worden deze week bekend gemaakt, maar het lijkt er op dat 65% van de weggebruikers heeft betaald.

 • Eerste officiële bezoek Gouverneur Boekhoudt aan luchthaven

  Eerste officiële bezoek Gouverneur Boekhoudt aan luchthaven

  ORANJESTAD – De directeur van de Aruba Airport Authority N.V.  (AAA) James Fazio en zijn Management Team werden recent vereerd met een bezoek van de Gouverneur van Aruba, de heer Alfonso Boekhoudt. De Gouverneur kreeg aldaar een presentatie van de nieuwe projecten en laatste ontwikkelingen en kreeg inzicht in de dagelijkse uitdagingen van de overheidsbeambten werkzaam op de luchthaven.

 • BOTICA DI SERVICIO
 • Powered by SETAR