Introductie permanente nummerplaten in 2018

Introductie permanente nummerplaten in 2018
 • Herinnering onderweg voor betaling motorrijtuigbelasting

  Herinnering onderweg voor betaling motorrijtuigbelasting

  ORANJESTAD – Deze maand krijgen degenen die hun motorrijtuigbelasting nog niet hebben betaald een herinnering in de bus. Dat heeft Minister van Financiën Angel Bermudez laten weten aan NoticiaCla.com. Het aantal personen dat nog niet heeft voldaan aan de betaling van de motorrijtuigbelasting is dit keer een stuk minder, wat betekent dat er meer belastinginkomsten zijn gegenereerd. Toch blijven er een aantal achterstallige betalers die nu worden herinnerd aan hun betalingsverplichting.

 • Nummerplaten van inferieure kwaliteit op de weg

  Nummerplaten van inferieure kwaliteit op de weg

  ORANJESTAD – Er is een groot aantal nieuwe nummerplaten van inferieure kwaliteit. Het gaat voornamelijk om de platen die in 2016 zijn vervaardigd en die of geheel of gedeeltelijk zijn verbleekt. De kwaliteit van deze nummerplaten is slecht. Zowel Minister van Financiën Angel Bermudez als de Belastingdirecteur Luenne Gomez-Pieters hebben tegenover NoticiaCla.com laten weten hiervan op de hoogte te zijn en op zoek te zijn naar een oplossing. Het is volgens hen niet gewenst dat iedereen hetzelfde betaalt maar één groep met kwalitatief goede platen rond rijdt en een andere groep met inferieure nummerplaten. Ze konden niet zeggen hoe zij dit probleem denken op te lossen en binnen welk tijdsbestek. Het is in ieder geval wel de bedoeling dat dit probleem wordt opgelost hetzij door het vervangen van de nummerplaten van slechte kwaliteit of door het eventueel vervangen van alle nummerplaten. Er wordt momenteel gewerkt aan een project voor de introductie van duurzame nummerplaten die langer dan vijf jaar meegaan. Dit project vergt de nodige voorbereidingstijd van zijde van de Directie der Belastingen. “Het project heeft de aandacht en de prioriteit van de Directie der Belastingen”, zo verzekert Gomez aan NoticiaCla.com

 • Vertraging activiteiten Citgo heeft geen effect op overheidskas

  Vertraging activiteiten Citgo heeft geen effect op overheidskas

  ORANJESTAD – Er is bij de overheid (lees: Minister van Financiën) niets bekend van mogelijke betalingsachterstanden van onder andere belastingen afkomstig van de raffinaderij CITGO. In de begroting van 2017 is een deel van de inkomsten van CITGO opgenomen bestaande uit een deel van de jaarlijkse vergoeding als ook de belastingafdrachten van de werknemers. “Ik weet niet of er werkelijk sprake is van een achterstand,” zo liet Minister van Financiën Angel Bermudez weten aan NoticiaCla.com. Voor wat betreft de vaste inkomsten zoals winstbelasting en de huurpenningen, zegt de minister dat deze wel worden ontvangen. Om hoeveel geld dat gaat, kon de minister niet zeggen. Ook afdrachten van de belasting op gasoline is ‘up-to-date’, aldus de minister. Hij bevestigde tevens dat CITGO is begonnen met het nakomen van zijn fiscale verplichtingen.

 • Moordenaar directeur Serlimar veroordeeld tot 10 jaar cel

  Moordenaar directeur Serlimar veroordeeld tot 10 jaar cel

  ORANJESTAD – De Chinese vrouw die terecht stond voor de moord op de Serlimar directeur is vanmorgen veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. De straf is gelijk aan de eis van de Officier van Justitie twee weken geleden tijdens de behandeling van de zaak. In zijn vonnis liet de rechter weten dat er duidelijk bewijs is van moord. De vrouw heeft moedwillig het leven van Fingal beëindigd. Ook achtte de rechter de doodsbedreiging bewezen. De vrouw beriep zich, middels haar advocaat, op noodweer/noodweerexces, wat door de Rechtbank werd afgewezen. De verdachte is schuldig, zo oordeelde de rechter. De verdachte is schuldig aan moord doordat zij het slachtoffer meerdere maken in de borst heeft gestoken, daarna nog een aantal keren heeft gestoken om hem vervolgens met een hamer te slaan. De rechter wilde niet uitsluiten dat het slachtoffer de verdachte had vastgegrepen met seksuele bedoelingen. Maar de wijze waarop verdachte reageerde was buiten proporties en onrechtvaardig. “Moord is een van de ernstigste delicten. Het leven is het meest waardevolle goed van een persoon,” aldus de rechter.

 • Mogelijk valse aangifte van dierenmishandeling tegen minister Paul Croes

  Mogelijk valse aangifte van dierenmishandeling tegen minister Paul Croes

  ORANJESTAD – Er is aanwijzingen dat er mogelijk valse aangifte is gedaan van dierenmishandeling tegen minister Paul Croes. NoticiaCla.com ontving het nieuws dat er enkele dagen geleden aangifte was gedaan waarbij minister Croes werd beschuldigd van dierenmishandeling. De minister, zelf groot dierenliefhebber en eigenaar van drie zeer gezonde fila Brasilera’s, is nu de aanleiding voor doen van een aangifte.

 • Minister Croes bespreekt zijn zaak met advocaat op Curaçao

  Minister Croes bespreekt zijn zaak met advocaat op Curaçao

  ORANJESTAD – Minister Croes is deze week op Curaçao waar hij zijn zaak bespreekt met advocate Marije Vaders. Dat hebben familieleden tegenover NoticiaCla.com bevestigd, terwijl ook de advocate had laten weten dat er deze week meer nieuws naar buiten zou komen. Ook bevestigde zij dat de persoonlijke facebook-pagina van de bewindsman afgelopen maandag is gehackt. Er werden berichten verspreid als zijnde berichten van Croes zelf die tegen zijn eigen partij waren gericht. De zus van Croes, eigenaresse van het radiostation Magic FM plaatste vanmorgen op haar facebook-pagina het volgende bericht: “No hater no faker, nothing will take away his smile, courage and love for his people...Biba Paul Croes! Danki pa kere den dje!” (Leve Paul Croes, dank dat u in hem gelooft.)

 • BOTICA DI SERVICIO
 • GENERAL CAFEDUTCH
 • Powered by SETAR