Meerdere toeristen slachtoffer overval op dezelfde avond

Meerdere toeristen slachtoffer overval op dezelfde avond
 • IMF deze week op Aruba voor onderzoek

  IMF deze week op Aruba voor onderzoek

  ORANJESTAD - Het IMF (International Monetary Fund) is bezig met de afronding van een werkbezoek van twee weken aan Aruba. Op basis van artikel 4 van de statuten van het IMF, waar het Koninkrijk lid van is, komt het IMF elke twee jaar op Aruba voor een evaluatie van de sociaal-economische, fiscale en financiële ontwikkelingen. De laatste evaluatie was in 2015. Gesproken is met Minister Arends en met verschillende instituties, zoals de Centrale Bank van Aruba, de  Raad van Advies, de fracties uit het Parlement en onafhankelijke leden in het Parlement.

 • GKMB gaat muggen bestrijden

  GKMB gaat muggen bestrijden

  ORANJESTAD – De Directie Volksgezondheid maakt bekend dat met ingang van 20 maart de GKMB (Gele koorts en muskietbestrijding) is gestart met een bestrijdingsactie, waarbij er in de wijken met gif tegen muggen wordt gespoten. Gestart is in San Nicolas, omdat uit de gegevens is gebleken dat daar de meeste problemen zijn met muggen. Na San Nicolas zijn Jara, Savaneta, Pos Chikito en Sabana Basora aan de beurt en vanaf komende maandag wordt er in Santa Cruz gespoten. De GKMB vraagt iedereen om mee te werken door tussen 5 en 7 ‘s avonds de ramen en deuren open te laten, zodat de pesticide naar binnen kan komen. Wel wordt geadviseerd om eten, vogelkooien, aquaria en vijvers te bedekken en het drinkwater van dieren af te dekken of tijdelijk te verwijderen.

 • Afpakteam Aruba neemt groot geldbedrag in beslag

  Afpakteam Aruba neemt groot geldbedrag in beslag

  ORANJESTAD - Het op 1 maart gestarte Integraal Afpakteam Aruba heeft op donderdag 16 maart een groot geldbedrag aan dollars in beslag genomen. Door de Kustwacht Steunpunt Aruba werd een boot uit Colombia gecontroleerd. De kapitein bleek een groot contant bedrag aan dollars met zich mee te voeren. In nauwe samenwerking met het KPA en de Douane werd onder leiding van het Openbaar Ministerie genoemd bedrag in beslag genomen en de kapitein aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Het onderzoek wordt voortgezet.

 • IATA verbiedt Arubaanse reisbureaus InselAir-tickets te verkopen

  IATA verbiedt Arubaanse reisbureaus InselAir-tickets te verkopen

  ORANJESTAD – Luchtvaartmaatschappij InselAir is geconfronteerd met een nieuwe tegenslag. De brancheorganisatie voor de luchtvaart, de International Air Transport Association (IATA) heeft maandag namelijk de Arubaanse reisbureau’s laten weten dat zij geen tickets meer mogen verkopen voor vluchten met InselAir Aruba en InselAir International/Curacao. Doen zij dit toch, dan is dat volgens de IATA voor eigen risico. De IATA heeft dit besluit genomen omdat de betaling van de tickets niet meer verzekerd is. Verkoopt een reisbureau nu toch een InselAir-passage, dan loopt men het risico het geld niet te ontvangen. Het luchtvaartbedrijf te Aruba is inmiddels geparalyseerd. Er worden geen vluchten uitgevoerd en het personeel heeft het salaris over februari niet ontvangen. Aan het bedrijf is tot 7 juni a.s. surséance van betaling verleend.

 • Bestemming restmiddelen Fondo Desaroyo Aruba

  Bestemming restmiddelen Fondo Desaroyo Aruba

  DEN HAAG - De 16 miljoen Arubaanse gulden (ongeveer 9 miljoen euro) die overblijven van het ontwikkelingsfonds Fondo Desaroyo Aruba (FDA) worden op korte termijn ingezet voor het herstel van onder meer wegen en overige infrastructuur, veroorzaakt door het noodweer op Aruba in november 2016, goed  bestuur, duurzame ontwikkeling, rechtshandhaving, onderwijs en bescherming van natuur. Het geld voor natuur wordt hoofdzakelijk besteed aan bescherming van de koraalriffen. Dit zijn minister-president van Aruba, Mike Eman, en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk, vandaag overeengekomen.   

 • OM:Aangehouden ex minister Jamaloodin overgebracht naar Caracas

  OM:Aangehouden ex minister Jamaloodin overgebracht naar Caracas

  WILLEMSTAD Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao bevestigt dat de vrijdag aangehouden heer George Jamaloodin inmiddels van Valencia is overgebracht naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas alwaar hij binnenkort wordt voorgeleid aan het Hof dat zijn aanhouding heeft gelast.

 • BOTICA DI SERVICIO
 • GENERAL CAFEDUTCH
 • Powered by SETAR